An Extension Project of A Modern Victorian-Style House by LSA Architects

LSA Architects was in charge of designing a house addition to a Victorian home. Located in Melbourne, Australia, the house now features the ceiling height with tall windows.

the addition project for the victorian home

The house comes with a path surrounded by landscaping. The path will direct you from the gate to the black front door of the original Victorian house.

a path that surrounded by landscaping

To capture the views of the garden and the pool from the core areas of the home, visual axis or sight lines were introduced. One of the core areas where the sight lines introduced is the hallway which brightens up with two pendant lamps.

the hallway that's brigthen up by pendant lamps

Reaching the end of the hallway, you can see an open layout space housing living room, dining space, and kitchen. There are soaring ceiling heights that emphasize a sense of light, scale, and space to this modern home.

an open layout space housing living room, dining space, and kitchen

The kitchen went through an update and now has dark wood cabinets with light countertops. A pair of lights are spotted and will draw the eye upwards to the clerestory windows.

kitchen with dark wood cabinets with light countertops

The Victorian house has a second living room. The space still highlights the elements from the original home, such as crown molding and the fireplace.

the second living room of the house

The transformation project utilized large floor-to-ceiling windows. The installation of these windows helps to offer views of the yard and swimming pool outside. Around the deck, an outdoor lounge, and the swimming pool, pockets plants are utilized to separate these areas from one another.

utilized large floor-to-ceiling windows

The outdoor features a dedicated BBQ space along the fence. There’s ivy growing above it.

a modern barbeque space

The studio overlooks the swimming pool and the backyard. Through a triangular floor window, you can easily get the glimpse of these views. Meanwhile, the studio is set on the first floor above the garage.

the studio that overlooks the pool area

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *