The House Addition Project of An Art-Deco Inspired Home in Adelaide

Sans-Arc Studio was in charge of an additional project for an art-deco inspired home located in Adelaide Australia. The house is owned by a young couple who wanted the home to look fun, colorful, curvy, and full of light.

black-lined deep window reveals to provide shade for the interior spaces

The house addition brings out the black-lined deep window reveals to provide shade for the interior spaces. This idea adds a touch of drama to the white façade of the abode.

a custom designed corner bench

This custom-designed corner bench features a curved wood base and a thin upholstered cushion. Its existence provides a place to enjoy the views of the backyard.

owners are able to entertain friends and family with this new kitchen

The kitchen has gone through some changes. Now the owners are able to entertain friends and family with this new kitchen. The house already has a good-sized dining area that was incorporated into the addition by running a singular kitchen island cum dining table through the two spaces, with the new dining room dropping down from the kitchen island.

a wood shelving unit

Alongside the dining room, there’s a wood shelving unit. The shelving unit functions as a place for the collection of unique Italian and Czech glassware, German Pottery, and books.

bathroom was expanded and updated with bright blue small square tiles, a curved mirror, and a skylight

Moving on to the bathroom, it went through some changes as well. It was expanded and updated with bright blue small square tiles, a curved mirror, and a skylight. With the new look, it allows the homeowners to have a fun, colorful, curvy, and full of light bathroom space just like any other spaces in the home.

an arched doorway off the dining area

To connect the house addition and original house, there’s an arched doorway off the dining area.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *